Obránce Kubec je s přípravou spokojený a říká: „Těším se na sezonu. Rád bych, aby Ledenice hrály vysoko“

U fotbalového klubu TJ Slavoj Ledenice patří třicetiletý Jiří Kubec v posledních sezonách mezi stálice na levé obraně. A i v první přípravě v Dřítni se objevil v základní sestavě. V rozhovoru hodnotí první polovinu letní přípravy.

Jaká byla první polovina letní přípravy?
Hodnotím ji pozitivně. Scházíme se ve velkém počtu a v kabině je tradičně skvělá atmosféra. Tréninky nejsou stereotypem. Ač to bylo hodně o běhaní, trenér nám vždycky vymyslel zajímavá cvičení.

Baví vás letní příprava nebo už vyhlížíte sezonu?
Běhání mi nevadí, k fotbalu to patří a osobně to potřebuju jako sůl (úsměv). Sezona se přibližuje a těším se. Nyní se soustředíme, abychom měli lepší vstup než loni.

Máte za sebou také první přípravný zápas. V Dřítni jste vyhráli vysoko 8:2.
Byla to dobrá příprava. Dříteň nevynechala jediný souboj. Na hru jsme se hodně těšili a myslím, že jsme byli lépe fyzicky připraveni. Soupeř se do nás pustil a několikrát nás podržel brankář Josef Svoboda. Vepředu se nám dařilo dostat se do šancí a ty proměnit.

Velkou šanci jste měl i vy, ale gól nedal.
Moje šance se trochu vyjímá… balon jsem poslal někam mezi náves a Olešník.

Trenér avizoval, že je potřeba zlepšit obrannou činnost týmu. Kde máte rezervy?
Je pravda, že dostáváme laciné góly. Za sebe vím, že bych měl více volit jednodušší přihrávky a možná se zbytečně nezbavovat míče. Trenér nám neustále říká, ať si balon vzadu klidně vyměníme. Místo toho se chceme dostat rychle dopředu, kde míč ztratíme v rozehrávce.

V dalším týdnu hrajete v Křemži a Trhových Svinech. Na co se nejvíce zaměříte?
V Křemži si budeme chtít vyzkoušet různé herní varianty. Myslím, že nás trenér i vyzkouší na jiných pozicích. Zápas s Trhovými Sviny by nás měl dostat do tempa mistrovských zápasů. Bude to pro nás těžká prověrka.

S jakým osobním cílem půjdete do nové sezony?
Rád bych, aby Ledenice hrály vysoko. Máme na to hrát o přední umístění v tabulce. Potřebujeme ale zlepšit obranu a dostávat méně branek.

Pro TJ Slavoj Ledenice vytvořil Imrich Hrabovský © 2022